7 Ocak 2011 Cuma

sonunda bu da oldu...


Allahııııııımmmmm...
sonunda bu da oldu.
kaç gündür öksürük,salya,kusmuk,sümükle uğraşan ben,en sonunda tv de oyun havasında oynayan insanları gördüğümde kalkıp onlarla oynadım.evet annelikte geldiğim son nokta budur sevgili blog;)



problem şu:çocuk hasta.
belirtiler:öksürük,öksürük,öksürük.
doktorun cevabı:öksürük iyidir,ilaca gerek yok.

e kardeşim bu çocuk öksürükten uyuyamıyor,sabah erkenden uyanıyor,hiçbirşey yiyemiyor,yese bile öksüre öksüre kusuyor,burnunun sümüğü bitmiyor,herşeye ağlıyor,babası desen banka kartlarıyla görüşürüyoruz,anası desen bunalmış durumda...biz sana 100 lirayı öksürük önemli değil diyesin diye mi veriyoruz...

ha birde kulak delme olayını unutmayalım.bin pişman olduk.baştan güzel güzel tamam anne istiyorum dedi,akşama ağrıyor acıyor diye yerlere yattı...çıkardık tabii kulak delinirken takılan küpeyi.o küpede raptiye gibi birşey,mıh gibi tutmuş kulagını,elbette acır..kapanırsa kapansın,çıkardık küpeyi...gelsin 18 yaşına,ne halt ederse etsin kardeşim.

bu yazıyı yazmakta olan ben; eskilerden eski dizleri karpuz büyüklüğüne gelmiş gri bir eşofmanın ceplerinde 4-5 adet selpak bulunan,yağlanmış saçlarıyla Oskar Heykelciğine aday,sürekli el yıkamaktan oduna dönmüş bakımsız elleriyle şefkate,ilgiya muhtaç bir kişilik...
hala tiksinmemiş olanlar için dipnot:sizleri sevgiyle selamlıyor,hürmetler ediyorum efenim:))

4 yorum:

  1. Ne tiksineceğiz arkadaşım, biz farklı mıyız sanki :)
    Yalnız doktorun öksürük konusunda haklı. Bizim kız da 3 ay süren öksürüklü hastalığını yeni atlattı. Böyle bir virüsmüş bu.
    Biz ne yaptık: Deniz suyu fısfısı, nazal aspiratör, ballı limon ya da ballı ılık su (ıhlamur, nane limon, papatya vs şeklinde de olabilir) ve cold mix.
    Gündüzleri öksürdüğü zaman limonlu bal ver ya da limonlu olabildiğince sıcak ıhlamur.
    Geceleri de yatmadan önce burnunu deniz suyu sıkıp, aspiratör ile temizle, sonra da pijamasına ya da yatağına cold mix damlat.
    Bizde işe yaradı, geceleri öksürmeyi kesti.
    Bir de becerebiliyorsan yatağın başını yükseltmek de işe yarayabiliyor.

    YanıtlaSil
  2. tatlım çok geçmiş olsun...bizde de aynı vücut ifrazatları bitmek bilmiyor...

    deldirme olayına gelince ben de kızıma hiç ilişmiyorum şimdilik...büyüyünce kendisi istiyorsa deldirir...

    Bu arada Çok Bilmiş'in önerilerine katılıyorm, biz de aynı yöntemleri uyguluyoruz, işe yarıyor...

    YanıtlaSil
  3. çok bilmiş:önerilerin için teşekkürler,ballı limon felan bende yapıyorum...şu deniz suyunu denemedim sadece,ilk fırsatta;)

    neşelihaller;saol canım,bütün çocuklar hasta desem yeridir şu aralar,salgın olayı,size de çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  4. sevgili deren ,zordur hasta çocukla uğraşmak.onlara ait sevinç de üzüntü de ince sinir uçlarımızdan yakalıyor bizi kıvrandırıyor ya da aptal gibi mest ediyor.bir de yalnız uğraşmak zorunda kalmak ikiyle çarpıyor etkileri.iyi haber ; geçecek ,ne baki kalmışki?

    YanıtlaSil